Gyereknapi kisvonat, májusfa kitáncolás és utcabál vár szombaton Harkányban – friss: esőhelyszín!

Életmód - szerző: HH

Gyereknapi kisvonatozás várja délelőtt és délután is a harkányi gyerekeket, valamint a májusfa kitáncolása az utcabálra érkezőket szombaton Harkányban.

 

Szombat délelőtt kisvonat indul a fürdő elől, melyre a harkányi, 3 év feletti gyerekek egy fő kísérőjükkel ingyen szálhatnak fel. A 9:40-kor kezdődő gyülekező után a kisvasút 9:55-kor indul a Tenkes csárdához, ahol a Pécsi Nemzeti Színház művészei az Egy csepp mese koncertet mutatják be. 11 óra után érkeznek a kis utasok Terehegyre, ahol a játszótér mellett gyerektorna várja őket. Nem sokkal dél után a kézműves piacra fut be a gőzös a Lara mesék előadására.

 

A délutáni menetrend is hasonlóképp alakul, de a vonat 13 órakor viszi a gyerekeket a közel háromórás programra. Az egyes állomások között ingyenes buszjárat is közlekedik majd.

 

Szombat délután a kultúráé, 18 órától ugyanis a májusfa kitáncolása köré szervezett programokkal a helyi hagyományok előtt tiszteleg Harkány.

 

A Harka Dalkör és a Harkányi Hagyományőrző Csoport műsora után a Horvát Nemzetiségi Énekkar lép a Zsigmondy sétány színpadára, 19 órától pedig a Harka Táncegyüttes és Jerkus Aurél közreműködésével lekerülnek a szalagok a fáról. A Colorband utcabálja éjfélig marasztalja az érdeklődőket. Rossz idő esetén csak a bál kerül megrendezésre, aminek a művelődési ház ad majd otthont.

 

 friss  A várható esős idő miatt a kisvonat utolsó állomásának műsora és a májusfa kitáncolása köré szervezett programok a művelődési házban lesznek megtartva.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.