Harkány éledezik – lassan a kórház ügyrendje is visszatér a megszokott kerékvágásba

Helyi - szerző: HH

A korábbi gyakorlat szerint, telefonon lehet bejelentkezni a harkányi kórház szakrendeléseire, valamint továbbra is lehetőség van elsőbbségi rehabilitációra baleset, műtét, stroke és egyéb akut eseményeket követően – közölte az intézmény.

 

 

Mint közleményükben kitérnek rá, ha a beteg nem az intézmény által gondozott vagy egy éven belül nem járt ambulanciájukon, akkor a szakorvosi vizsgálatra háziorvosi beutaló szükséges. A bejelentkezéskor kapott időpontban nem kell a szakrendelésen személyesen megjelenni, hanem a kezelőorvos telefonon fogja hívni a beteget, telefonos vizitet fog lebonyolítani. Ennek során tájékozódik a panaszairól, aktuális állapotáról, gyógyszereiről.

 

Ez alapján dől el az is, hogy a betegnek van-e egyáltalán további teendője, szükséges-e személyes vizsgálat vagy későbbi konzultáció, esetleg tanácsadásra, e-receptes gyógyszerfelírásra kerül sor.

 

A kórházban továbbra is van lehetőség elsőbbségi rehabilitációra baleset, műtét, stroke és egyéb akut eseményeket követően hat hónapon belül – írja közleményében a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum.