Ezek a fürdő új beléptetőrendszerének első tervei

Helyi - szerző: HH

Óra, kártya, karszalag, kapu, készpénzmentesség – számos kérdés lengi körül a fürdő tervezett beléptetőrendszerét. Az elképzelésekről Szilágyi Tibor, a fürdő igazgatóságának tagja beszélt.

 

A harkányi fürdő az elmúlt év végén összesen 820 millió forintnyi uniós támogatást kapott, melyből egy 306 millió forintért napelempark, 514 millió forintért pedig egyéb fejlesztések mellett egy beléptetőrendszer készül majd el, mely tervezése már folyamatban van.

 

A tervek szerint a főbejárat és a déli bejárat lesz az, ami jegyvásárlással egybekötött teljes értékű beléptetőpontként üzemel majd forgókapukkal, mozgássérült kapukkal – mondta Szilágyi Tibor. A fürdőigazgató hozzátette, a Platán kapu, a Bányász kapu, illetve a hidegvizes kapu (szerk.: az északi bejárat a Bartók utca felől) pedig kifele és befele is forgó, teljesalakos beléptetőkapukat fog kapni, amiket belépéshez az előre megvásárolt jegyekkel lehet használni.

 

Ezek a beléptetőpontok olyan automatákat is kapnak, melyekkel a vendégek megkapják az adathordozóikat, amik – jelen tervek szerint – a nyári strandidőszakban egyszer használatos, RFID azonosításra szolgáló karszalagok lesznek. Ezek segítségével lehetséges a beléptetés, a zónák közötti átléptetés, öltözőszekrényeket és értékmegőrzőket nyitni. Ez a technológia később a fürdőben bevezethető készpénzmentes fizetésnek is az alapja lehet.

 

Ugyanezt a vezeték nélküli technológiát hordozó óra hosszabb távon olcsóbb megoldást jelentene, hiszen újra felhasználható. Vele kapcsolatban viszont olyan problémák merülnek fel, mint a kaució, a visszavétel módja és időtartama, vagy az eszközök tisztítása.

 

Az épületen belül is több zóna kialakítását is lehetővé teszik azzal, hogy a különböző szolgáltatások elválasztása és a közöttük való átjárhatóság érdekében az élményfürdő bejáratához és a szaunák bejáratához is átlépőkapukat telepítenek. Ezek a különböző szolgáltatások időszakos biztosítását is lehetővé teszik.

 

A magára két évtizede várató beléptetőrendszert a jelen állás szerint – a téli tesztidőszak után – a 2024-es nyári szezonra építhetik ki.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.