Harkányi beruházást is hoz a határon átnyúló projekt második programsora

Életmód - szerző: HH

Hosszú évtizedekre tekint vissza a harkányi és az orahovicai iskolák közötti testvériskolai kapcsolat – mutatott rá Kiss József Levente igazgató azon a rendezvényen, melynek a Harkány adott otthont.

 

A helyi iskola igazgatója a Kitaibel Pál Általános Iskola és a horvátországi Orahovicában lévő Ivane Brlić-Mažuranić Általános Iskola közös projektjének megnyitóján beszélt, ahol mindkét intézmény vezetőségén túl a városok tisztségviselői valamint a fenntartó, a Mohácsi Tankerületi Központ képviselői is jelen voltak.

 

A korábban már sikeres pályázat után a CMS Together második projektje is az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program keretében valósul meg, összesen több mint 196 ezer euróból és 2022 év végéig számos elemet, így határon átnyúló közös kulturális, sport- és zenei találkozókat is tartalmaz.

 

A projekt célja olyan tanórán kívüli tevékenységek létrehozása, mely a határon átnyúló együttműködést segíti elő már a fiatalok körében is, valamint további cél, hogy a diákokat motiválja a közös rendezvények, programok révén. A projekt lehetőséget teremt új ismeretanyag átadására is a partnerség tanulói és tanárai között.

 

A program keretében több beruházás is megvalósul, ugyanis azon túl, hogy az orahovicai iskolában felújításra kerül egy táncterem, a Kitaibel Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola sportpályája öntött gumiborítást kap.