Harkányi labdarúgás: cél a megyei első osztály

Helyi - szerző: HH

A harkányi labdarúgás létesítményei, utánpótlás-bázisa és az első csapat eredményei is azt mutatják, hogy nyártól újra megfelelő szintű osztályba kerülhetnek játékosaink. A sportegyesület elnöke erről a fürdőben tartott sajtótájékoztatón beszélt.

 

 

Jelen pillanatban a harkányi csapat a megye másodosztályban szerénykedik – mondta Horváth József. Harkány első cspata hosszú éveken keresztül a megye I-ben, hat évet pedig az NB III-ban is töltött – emlékezett vissza a Harkányfürdő SE elnöke és a labdarúgó szakosztály vezetője.

 

Most kerültünk abba a helyzetbe, hogy második helyen vagyunk a bajnokságban és kilenc ponttal vezetünk a harmadik előtt – mondta. Horváth József egyben rámutatott: mivel az első két helyezett jut feljebb, jó esélye van a harkányi labdarúgóknak, hogy megye I-ben szerepeljenek. Kiemelte, a magasabb osztályba lépésnek fontos feltétele a megfelelő utánpótlás.

 

Az utánpótlást ettől az évtől már megyei első szinten működtetjük – fogalmazott az elnök az U7, U9, U11, U13, U16 és U19 csapatot illetően. Megjegyezte, soraikból jónéhány játékossal néhány éven belül a felnőtt csapatban is találkozhatunk, melynek tagjai túlnyomórészt harkányiak.

 

Igyekszünk az edzőket is megfelelően megbecsülni – mondta Horváth József, hozzátéve, a fürdő és egyéb vállalkozások által a sportegyesületnek átadott TAO pénzek ehhez és a fejlesztésekhez nagymértékben hozzájárulnak.

 

Kezdődik a felkészülési időszak

 

Harkány együttese szombaton Kozármislenyben játszik, az U11-es és U13-as csapatai pedig január 18-án kezdik meg a felkészülést a tavaszi tornákra, megmérettetésekre – tájékoztatta lapunkat Gellén Antal edző.

 

Mint megtudtuk, a fiatalok számára egy meghívásos tornát is szerveznek február 20-ára a városi sportcsarnokba, ahol délelőtt a fiatalabbak, délután az U 13-as labdarúgók adhatnak majd számot tudásukról.