Harkányi óvónők készítik a helyiek szájmaszkjait

Helyi - szerző: HH

A boltokban komoly hiánycikknek számító szájmaszkokat varrnak a harkányi óvónők. A bevizsgált anyagból folyamatosan készülő védőeszközök a lakosság közt lesznek kiosztva a fertőzés veszélyének leginkább kitett csoportok szerinti sorrendben.


 

 

Az önkormányzat által biztosított alapanyagból készülő szájmaszkokat első körben a sok emberrel érintkezők illetve a szociális ellátásban is érintettek kapják meg, majd a készlet erejéig a lakosságnak is kiosztásra kerül.

 

Mint Kanizsai-Tóthné Szíjártó Anikó, az intézmény vezetője elmondta, az oviban munkamegosztásban illetve otthon is dolgozó, tünetmentes munkatársaikkal becslései szerint jövő hét végére mintegy 300 védőeszközt tudnak készíteni. A helyben készült szájmaszkokba oldalról újabb szűrőt lehet belecsúsztatni, ezzel egészítve ki az eleve kétrétegű védelmet.

 

A szájmaszkokat a vírus terjesztésének megelőzésére lehet használni: a fertőzéstől való komoly védettséget nem biztosít, de a járvány mostani időszakában – egy közösségen belül – az egyik legfőbb segítséget jelenti annak féken tartásában.