Háromszázmilliós épületbővítés a Pécsi Tudományegyetemen

Baranya - szerző: GR

Bővült a Pécsi Tudományegyetem (PTE) természet- és bölcsészettudományi karának közösen használt épülete, a 316 millió forintból kialakított új helyiségeket szerdán adták át a baranyai megyeszékhelyen.

 

Az egyetem saját fejlesztésének eredményeként az Ifjúság útja 6. szám alatti, négyezer négyzetméter alapterületű, D jelű épület ezer négyzetméterrel lett nagyobb, benne egy akadálymentes lift, a bölcsészkar új tanulmányi osztálya, különböző termek, dolgozói szobák biztosítanak modern körülményeket az oktatáshoz.

 

 

Bódis József orvosprofesszor, a PTE rektora az eseményen azt mondta: minden olyan lehetőséget meg kell ragadni, amellyel az egyetemnek több hallgatója lesz. Utalt rá, hogy az intézmény korábbi fejlesztései a klinikákat és a tudományos kutatást érintették, a mostani azonban kifejezetten az oktatást, a hallgatói szolgáltatások minőségének, a diákok és az oktatók közérzetének javítását szolgálja.

 

Az eseményen elhangzott: a beruházás hatezer hallgatót és oktatót érint, s azért vált szükségessé, mert az épület nem felelt meg a bolognai képzés által támasztott infrastrukturális igényeknek.

 

A bővítés előnyös abból a szempontból is, hogy megteremti a feltételeket a felsőoktatásban a kormányzati szándéknak megfelelően már hangsúlyosabban megjelenő természettudományos oktatáshoz, osztatlan tanárképzéshez.

 

HH / MTI