Hatalmas kamionok indulnak Harkányból Sellyére

Helyi - szerző: HH

Vasárnap éjszakára tették annak a két kamionnak az útját, ami Harkányból viszi Sellyére szállítmányát. Az időzítés nem véletlen, a különleges szállítmány útvonalán ugyanis fontos, hogy minimális legyen a forgalom.

 

Víztorony tartálya készül a Puskás Fémirapi Kft harkányi telephelyén

 

Jelentős logisztikai feladatok előzik meg és kísérik annak a szállítmánynak az útját, ami Harkányból indul el vasárnap este: a Puskás Fémipari Kft. leendő ipari parkbal lévő telephelyén készítették el azt a hétméteres víztartályt, melyet Sellyére szállítanak rendőri felvezetés mellett.

 

A glóbusz tartályát két részben viszi két kamion, melyeknek közel 7 méter széles és legalább 4,4 méter magas útra van szükségük. A teherautók egyesével 22,5 méter hosszúak, és 25 tonnát nyomnak. Ennek megfelelően kellett kiválasztani az útvonalat illetve előkészíteni tekintettel lenni olyan környezeti sajátosságokra is, mint például az út szélén lévő tereptárgyak, a kanyarodás nyomvonala, vagy a belógó vezetékek.

 

A szállítmány 19 órakor indul és hétfő reggel 6 óráig ér célba, ez idő között Harkány és Sellye között azt kérik a városok és falvak lakóitól, hogy ne álljanak az út szélére autóikkal.