Hauni tanszék nyílt a PTE-n

Baranya - szerző: HH/MTI

Tanszéket alapított a Hauni a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karával közösen. A tanszéken elsősorban a mérnök-, ezen belül is a gépészmérnök-hallgatók oktatásában vállal még nagyobb szerepet a cég.

 

A pécsi székhelyű, több mint ezer embernek munkát adó német tulajdonú vállalat és a PTE célja, hogy a technológiai világszínvonalat értő, ismerő, ipari környezetben alkalmazni is tudó gépész szakemberek szerezzenek diplomát. A Hauni Technológiák Tanszék a Mérnöki és Smart Technológiák Intézet keretein belül kezdi meg a működését.

 

A német tulajdonú, Pécsen negyedszázada jelen lévő vállalat célja növelni a gyakorlati oktatás súlyát, hogy magasan képzett, idegen nyelveket beszélő hallgatók szerezzenek diplomát, akik az egész térség számára biztosítani tudják a munkaerő-utánpótlást.

 

A mérnökhallgatók a duális képzés keretében idejük felét egyetemi elméleti, másik felét a gyártósor mellett, gyakorlati képzéssel tölthetik. A tanszéken a PTE oktatói és a Hauni szakemberei is tanítani fognak. A cég szerepet vállal a tananyagfejlesztésben is.

 

Az új szervezeti egység választható tárgyai a szeptemberben kezdődő félévben jelennek meg először a gépészmérnök-hallgatók órarendjében.

 

A cég 2018-ban stratégiai együttműködési megállapodást kötött a tudományegyetemmel, korábban pedig 160 millió forintos beruházással tanműhelyt épített, hogy a leendő mérnökök és szakmunkások képzését támogassa. A kft. 2018-ban 127 millió euró nettó árbevételt és 6,6 millió euró adózás előtti eredményt ért el.