Heti webhülye: megmondomafészbúknak

Életmód - szerző: HH

Nem megosztásra, hanem másolásra hív fel a legújabb webbaromság. Most épp a Facebook felhasználási feltételeit felülíró kamuszöveget terjesztenek a közösségi hálón – persze teljesen feleslegesen. A héten sem az értelmi szerző, hanem a megosztó a nyertes webhülye.

 

 

Biztos nem olvasta el és csak “leokézta” az erre vonatkozó regisztrációs részt, vagy épp szándékosan akarja az értelmes posztra kíváncsi felhasználókat ostobasággal fárasztani az alábbi szöveget kiagyalója, amit most egyre több webhülye oszt meg:

 

“2015 január 7-től nem adok a Facebooknak, vagy a Facebookkal kapcsolatban álló jogi partnernek engedélyt mind a múlt és jövőbeli képeim, adataim, vagy bejegyzéseim használatára. Ezzel a kijelentéssel felszólítom a Facebookot, hogy szigorúan tilos közzétennie, lemásolnia, vagy bármilyen más ellenem irányuló intézkedést végrehajtania ezen profil privát és bizalmas adatai alapján. A titoktartás megszegését a Törvény bünteti. /UCC 1-308-11308-103 és Római Statútum./ A Facebook mostantól egy nyilvános szerv. Minden tagnak ki kell raknia egy ilyen bejegyzést. Ha szeretnéd, lemásolhatod ezt a verziót. Ha nem teszed legalább egyszer közé, akkor ez lényegében engedélyezi a képeid és adataid használatát. Ne oszd meg, másold át és sajátként rakd ki a profilodra.”

 

Tegye fel a kezét, akinek a Facebook lemásolta, megosztotta vagy használta a képeit és adatait. És most tegye fel a kezét, aki tudja, pontosan mit is jelent ez. És most Tegye fel a kezét, aki már megosztotta. Ez utóbbiak kijelentették, hogy nem fogadják el a felhasználási feltételeket, így az szerint fel kellene függeszteni a profiljukat.