Hétvége – minden huszadik baleset halálos volt

Belföldi hírek - szerző: HH

Hétvégén kevés, 67 sérüléssel járó közúti balesethez hívtak rendőrt, melyből arányaiban kiemelkedően sok, négy esetnek lett tragédia a vége. Ezeken kívül további 16 baleset súlyos, 47 pedig könnyebb sérüléssel végződött.

 

Út menti ház falának ütközött egy autó a fővárosban. A sofőr életveszélyes sérüléseket szenvedett. Fotó: Mihádák Zoltán, MTI

 

Halálra gázolt a vonat egy embert péntek délelőtt Piliscsabánál, vasárnap délelőtt Adácson halt meg egy férfi a síneken.

 

Halálos baleset történt a Borsod megyei Encs mellett szombat reggel, ahol egy autó lesodródott az útról és fának csapódott. A 33 éves helyi sofőrt a mentősök kórházba vitték, de belehalt sérüléseibe.

 

Halálos autóbaleset történt Hódmezővásárhely közelében vasárnap hajnalban, ahol egy személyautó lesodródott az útról és felborult. A roncsba egy ember beszorult, út tűzoltók szabadították ki, a sofőr a helyszínen meghalt. Borítókép: Donka Ferenc, MTI

 

A Veszprém megyei Gecse közelében egy Ford Escort átsodródott a bal oldali padkára, majd egy villanyoszlopnak csapódott és az árokba zuhant. Az autó 23 éves utasa a helyszínen meghalt. A 20 éves, részeg sofőrt korábban eltiltották a vezetéstől, ő sérüléssel úszta meg a balesetet.