Hónap végén járnak le a kedvezményes parkolóbérletek

Helyi - szerző: HH

Hónap végéig érvényesek a helyieknek szóló ingyenes és a kedvezménnyel vásárolható parkolóbérletek, valamint már kiválthatóak az idei jogosultságok – hívja fel a figyelmet Márton Béla.

 

A parkolási iroda vezetője emlékeztet: a helyiek számára igényelhető valamint a szomszédvárosi kedvezménnyel kiváltható éves jogosultságok tárgyévre szólnak, azaz mindig következő esztendő januárjának végéig érvényesek. Ezekből nagyságrendileg kétezer jár most le, pótlásukat már megkezdték a jogosultak.

 

Helyiek számára a kedvezményes bérlet kiváltásához a személyazonosító igazolványon, lakcímkártyán és a saját néven lévő jármű forgalmi engedélyén túl az önkormányzattól beszerezhető adóhátralék-mentesség igazolására is szükség van – hívja fel a figyelmet Márton Béla.

 

A bárki számára megvehető egész- vagy féléves bérlet a vásárlás napjától számítva egy vagy fél évig érvényes, ám a kormány jelenlegi intézkedései értelmében a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések végéig – jelen állás szerint február elsejéig – országszerte ingyenes a parkolás. Mint a parkolóiroda vezetője kiemeli, az időközben lejáró bérleteket célszerű csak ekkor kiváltani.