Húsz százalékánál tartanak a csapadékvizes munkálatok

Helyi - szerző: HH

Harkány összesen egymilliárd forint uniós támogatást kapott, hogy a Lanka csatorna rehabilitációja mellett megoldja a belváros jelentős részét érintő csapadékvíz-elvezetés problémáját.

 

Csatornázási munka Harkányban, a Hunyadi utcában

 

A munkaterületet május közepén adták át, azóta tartanak a kitűzési- és földmunkák, mederelem elhelyezési munkálatok. A beruházás jelen álláspont szerint a határidő alatt, december végére elkészül, a kivitelezést végeztető vállalkozó szerint többletforrás-igény jelenleg nem mutatkozik.

 

A munkálatok a terehegyi árok belterületre eső szakaszai mellett a Berek, Homok, Széchenyi, Ságvári, illetve a Bezerédi, Munkácsi, Bercsényi, Klauzál, Kolozsvári, Hunyadi és a Bocskai utcákat érintik. Mint korábban beszámoltunk róla, több háznál kocsibejárót is fel kell bontani, ám azokat – lehetőség szerint az igényekhez szabva – ismét felépítik a lakók számára.

 

A munkálatok a Munkácsy Mihály utca után most a Bercsényi és Hunyadi utcában zajlanak. A pályázati kötelmek miatt a közeljövőben több tájékoztató is megjelenik, illetve szemléletformáló lakossági fórumokat is kell tartani az ügyben.