Húszmillióért talán menhelynek is nevezhetik

Helyi - szerző: HH

Menhely – így nevezi a Jobbik, a helyiek sintér- vagy kutyatelepnek, a fenntartó ideiglenes befogadóállomásnak – bárhogy is hívjuk, a kutyákkal gyakorlatilag együtt nyaljuk a fagyit Harkány főutcáján miközben a nagy fluktuáció miatt összebarátkozni egyikkel sincs alkalmunk. Az akut probléma megoldása évek óta várat magára, megannyi patthelyzetet teremtve.

 

 

A Jobbik mintegy 600 javaslatot nyújtott be a jövő évi költségvetés módosítására, mely között egy régi témát feszegető közhasznú egyesület, a Harkány-Siklós Állat- és Természetbarátok Egyesülete számára is kérték összesen húsz millió forint átcsoportosítást. Mindezt a kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatok ellátására félretett több mint 15 milliárdos kassza terhére.

 

Mint írják, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elkötelezett híve az állatvédelemnek. A menhelyi állatok számának csökkentése érdekében elengedhetetlen az ivartalanítás, a chip, a betegségek kezelése az örökbe adáshoz. A gyepmesteri telepeken a mentett állatok sokasága miatt szükséges a kennel szám bővítés, illetve terének növelése – fogalmaz beadványában Egyed Zsolt, aki az országgyűlési képviselői mandátumát a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi listájáról szerezte. Javaslatát a gazdasági bizottság elutasította.

 

Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő – a szociálpolitikai menetdíj támogatás 104 milliárdját megszólítva – három módosító javaslatot nyújtott be a 2017. évi költségvetés módosításával kapcsolatban: A vajszlói uszodához kapcsolódóan 47, a siklósi művészeti centrum kialakítására 238, míg a harkányi fürdő fejlesztésére 1,6 milliárdnyi támogatást kérve. Az ő javaslatait sem támogatta a Gazdasági Bizottság.

 

A költségvetés elfogadásáról az Országgyűlés a tavaszi ülésszakának végén, június 13-án dönt. Függetlenül a bizottsági elutasítástól, a módosító indítványokról szavazni fognak.