Idén is megrendezik a Harkány Sprintet

Helyi - szerző: HH

A külföldi testvérvárosi csapatok részvétele nélkül, de idén is rajtkőre állnak a régió versenyzői a Harkány Sprinten. A megmérettetésre, melynek a harkányi fürdő ad otthont két tucat csapat háromszáz sportolóját várják.


 

Az idei évben 35. alkalommal – azonban a koronavírus járvány okozta helyzet miatt karcsúbb mezőnnyel – kerül megrendezésre szeptember 5-én a Harkány Sprint Nemzetközi Úszóverseny – Dr. Vlaskovits József Emlékverseny a Gyógyfürdő Zrt. kiemelt támogatásának köszönhetően.

 

A megmérettetésen a jelenlegi szabályok alapján pontversenyt elnyerő gárda kapja a Gyógyfürdő Zrt. által felajánlott kupát, valamint a legeredményesebb fedett uszoda nélküli szakosztály a város önkormányzatának serlegét.

 

A versenyen ezúttal is külön elismerésben részesítik az ötven méteres fiú pillangó, illetve mell úszásnemben legjobb időt elérő sportolókat. Míg előbbi a Molnár János, utóbbi a Vlaskovits József Díj birtokosa lesz.

 

A Dél-baranyai Úszóegylet által szervezett versenynek, amelyen több, immár neves olimpikon – többek mellett Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsa, Kenderesi Tamás csillantotta meg később valósággá vált tehetségét – több évtizedes célja az alapító emléke előtti tisztelgés, a sportbaráti kapcsolatok létesítése és ápolása.