Idén még egyszer elviszik a lomot és a zöldet

Helyi - szerző: HH

November első felében lomtalanítás mellett a zöldhulladékot is elszállítják még egyszer. A kirakott szemétnek szabályai is vannak, különben nem viszik el.

 

A Dél-Kom éves terve szerint november 6-án és 7-én, azaz szerdán és csütörtökön elszállítják a lomtalanítás során kirakott holmit. Erre idén most utoljára kerül sor, tehát a megunt és feleslegessé vált bútorokat, nagyobb dolgokat előző este a kuka mellé kell rakni. Nem viszik el az építési hulladékot, az állati tetemeket, a zöldhulladékot és az olyan veszélyes hulladékot, mint például az olajos és festéket edények, akkumulátor, gumiabroncs. Szintén mellőzni kell az elektronikai hulladék kihelyezését, ilyen a tévé vagy a hűtő.

 

Megunt tárgyainkat célszerű csak késő este illetve csütörtök reggel 6 óráig kipakolni, mellyel megelőzhetjük, hogy az ilyenkor kutakodó patkányok és egyéb kártevők miattuk szokjanak lakhelyeink közelébe.

 

Egy héttel később, november 13-án – egy szerdai napon – az őszi kertszépítésből, téliesítésből származó szemetet viszik el: a legfeljebb 5 centi átmérőjű és 1 méter hosszú ágakat kévébe kötve, a füvet és a lombot műanyag zsákokban kell a kuka mellé tenni előző este. Ha kommunális szemét is keveredett a kerti mellé a zsákba vagy dobozba, azt bizony az út szélén hagyják.