Indul a Millió lépés program őszi kihívása

Belföldi hírek - szerző: HH

A tavaszi kihívás után szeptember 25-én ismét elindul Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programja a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezésében.

 

A versengésben, ami tavasszal 200.000 embert és 2.000 iskolát mozgatott meg, a diákok, szülők és tanárok mellett most is mindenki részt vehet, aki mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát. A kihívás végén 100 aktív és szerencsés iskola ezúttal is kap 1-1 millió forintot sporteszközök vásárlására.

 

A kihívás során a versenyzők virtuálisan járják végig az Országos Kékkör túraútvonal távját.

 

A játék során a résztvevők lépéseket gyűjtenek a kiválasztott iskola számára, az egyes iskolákhoz regisztrált játékosok lépéseit pedig összeadják. Minden megtett Országos Kékkör táv – 2586 kilométer után egy sorsjegy jár, és ha ötöt összegyűjtenek, akkor indulhatnak a résztvevők a sporteszközök vásárlására 100 iskolának felajánlott 1-1 millió forintért.

 

A Millió lépés az életért programot a Magyar Szervátültetettek Szövetsége indította el 2021-ben az egészséggel kapcsolatos tudnivalók és az aktív testmozgás népszerűsítésére. A MillóLépés app ingyenesen letölthető az App Store-ban és a Google Playben is.