Indul a szúnyogirtás Harkányban

Helyi - szerző: HP

A katasztrófavédelem központilag irányított programja csak később veszi kezdetét Harkány területén, ezért az önkormányzat – megelőzve az inváziót – szúnyogirtást rendelt meg.

 

 

Szerdán az önkormányzat megrendeléséből végzik a szúnyogok földi irtását Harkányban, ezzel kezdetét veszi az idei gyérítési szezon. A ködöt ontó terepjáró napnyugta után kezdi járni az utcákat, rossz idő esetén pedig a következő napokon.

 

A katasztrófavédelem által koordinált program később, a június 10-i héten indul a város területén.

 

A néhány órán belül lebomló permetszer kizárólag a rovarokra veszélyes, míg melegvérű állatokra, házi kedvencekre és az emberre nem. Ettől függetlenül javasolt a szabadban tárolt játékok, élelmiszerek, evőeszközök vagy a szabadban szárított ruhák összegyűjtése és letakarása, a permetezés idején és az azt követő órában az ablakok zárva tartása. A kezelt területen lévő gyümölcsöket és zöldségeket célszerű megmosni.

 

A szúnyogok szaporodásában a ház körüli vizeknek is nagy szerepe van, mivel az udvari edények, kaspók, vödrök, hordók kiváló tenyészhelyet biztosítanak a lárváknak, ezért fontos, hogy a háztulajdonosok felszámolják az ilyen helyeket.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.