Ingyenes grafikai tanfolyam indul Harkányban

Helyi - szerző: HH

Az egyik piacvezető grafikai szoftver, a CorelDraw használatát oktató tanfolyam indul Harkányban. Az élethosszig tartó tanuláshoz kapcsolódó pályázat elemeként megvalósuló oktatásnak a Kitaibel Pál Általános Iskola ad otthont.

 

A július 17. és 25. között négy alkalomból álló tanfolyam ingyenes, az érdeklődők a vektorgrafika alapjai mellett a szoftver alapvető felépítésével, lehetőségeivel, funkcióival is megismerkedhetnek. Az érdeklődőket az első, július 17-i alkalmon 16 órakor fogadják, a tanfolyam elvégzéséről egy igazolást kapnak, vizsga nem lesz.

 

Intel vagy AMD, Windows vagy Linux, Adobe vagy Corel

 

A piacvezetőnek nem nevezhető, alapvetően vektorgrafikai alkalmazást több százezres ára miatt elsősorban grafikai stúdiók használják különböző kiadványok, grafikai elemeik elkészítéséhez, nyomtatóra alkalmazásához.

 

A nagy rivális, az Adobe termékeivel szemben sokszor ütköznek az érvek: míg a CorelDraw komplexitására az Indesign, Illustrator és a híres Photoshop szoftvereiből álló család a kontra, ez utóbbik kezelhetőségben és még e triónál is szélesebb átjárhatóságban mutatnak több előnyt a csomagajánlat jóval borsosabb ára mellett.

 

A grafikai alapismeretek megléte után Corelt tanulni mégis érdemes, ugyanis az Adobe termékekkel szemben nem szoftvercsaládon átívelő kompetenciákat kell elsajátítani, hanem néhány egyszerű funkciót analógiák szintjén is elég megjegyezni.