Ismét Japán felett lőtt át Észak-Korea

Nagyvilág - szerző: HH

Ismét rakétát lőtt át Észak-Korea Japán felett, a felkelő nap országában most sem tettek semmit. Viszont megint összehívták az ENSZ Biztonsági Tanácsát, aki várhatóan elítéli majd a történeteket és felszólítja a kommunista rezsimet, ne tegyen máskor ilyet.

 

Közép-európai idő szerint 23 óra után egy közepes hatótávolságú ballisztikus rakéta Japán felett 770 kilométeres magasságot elérve 3700 kilométer megtétele után a Csendes-óceánba zuhant, így nem jelentett veszélyt a korábban atomcsapással megfenyegetett Guamra.

 

A rakétával szemben annak ellenére nem lépett fel sem a térségben állomásozó amerikai hadsereg sem a szigetország légvédelme, hogy Észak-Korea a napokban tovább folytatta fenyegetőzését: nukleáris fegyvereivel Japán elsüllyesztését, majd az Egyesült Államok sötétbe borítását vizionálta.

 

Washington Kínára és Oroszországra vár a fellépéssel. Peking szállítja az olajat Észak-Koreába, ám Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szerint Moszkvának is jeleznie kell, hogy nem tűri tovább a hasonló incidenseket.