Ismét Páva Zsoltot jelölik Pécs polgármesternek

Baranya - szerző: GR

Páva Zsolt jelenlegi fideszes városvezetőt indítja az őszi önkormányzati választásokon a Fidesz pécsi szervezete polgármesterjelöltként. A párt meghatározta az egyéni jelöltek személyét is – jelentette be Hoppál Péter városi elnök pénteken a baranyai megyeszékhelyen.  

 

 

A politikus azt mondta: a párt pécsi szervezetének csütörtök esti, a jelölésekről döntő ülésén a 130 tag elsöprő többséggel támogatta Páva Zsolt polgármester-jelöltségét, más aspiráns neve nem merült fel a rendezvényen. A pécsi szervezet döntött a választókerületekben induló egyéni képviselőjelöltekről is, és összeállította a Fidesz kompenzációs listáját. Kitért arra, hogy az egyéni körzetekben jóval több női jelöltet indít a párt, mint négy esztendeje.  

 

Pécs jó úton jár, és folytatni kell a megkezdett programot  

 

Az elmúlt öt évben összesen ötször mondták ki a polgárok Pécsen: nem kérnek a baloldal politikájából, nem kérnek a szélsőségekből, és nagy támogatottsággal a Fidesz-KDNP szövetségre szeretnék bízni az ország, a város irányítását – húzta alá Páva Zsolt.

 

Pécs polgármestere szerint komoly felelősséget jelent a győztes Fidesz-KDNP szövetségnek az őszi önkormányzati választások előtt a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson megszerzett nagy felhatalmazás. Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) pécsi sajtótájékoztatóján köszönetet mondott a baranyai megyeszékhely polgárainak azért, hogy a városban az országos részvételi adatokhoz képest nagyobb arányban éltek szavazati jogukkal a választók. Mindez azt jelenti, hogy a Mecsekalján erős az emberek demokráciába vetett hite – értékelt a politikus.

 

Mint fogalmazott, sajátos időszámítás vette kezdetét Pécsen a 2009. májusi időközi polgármester-választás óta, hiszen az elmúlt öt évben összesen ötször mondták ki a polgárok a városban: nem kérnek a baloldal politikájából, nem kérnek a szélsőségekből, és nagy támogatottsággal a Fidesz-KDNP szövetségre szeretnék bízni az ország, a város irányítását. „Ettől a politikai oldaltól várják hazánk erős és konzekvens képviseletét az Európai Unióban is” – fűzte hozzá.

 

Az eddigi és a most vasárnap biztosított erős felhatalmazás komoly felelősséget jelent a győztesek számára, egyben jó előjel az őszi önkormányzati választásokra: azt mutatja, hogy Pécs jó úton jár, és folytatni kell a megkezdett programot, hogy a következő időszakban is „megszolgáljuk” a bizalmat – fogalmazott a polgármester. Páva Zsolt a baloldalon megfogalmazódott kritikával szemben – miszerint a viszonylag alacsony részvételi adatokért a pártok egyöntetűen felelősek – azzal érvelt: a Fidesz-KDNP pontosan olyan energiákat mozgósított az EP-választásra, mint az áprilisi megmérettetés előtt. Ilyen szempontból a kormányerők nem szégyenkezhetnek, hiszen minden tőlük telhetőt megtettek – fűzte hozzá.

 

Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő arról számolt be, hogy minden pécsi szavazókörben a Fidesz-KDNP listája kapta „magasan a legtöbb szavazatot”. Hozzátette: a Jobbik áprilisi, 20 százalékos aránya Pécsen 12 százalékra csökkent, a szocialista párt pedig 11,7 százalékával csak a negyedik erő jelenleg; a Demokratikus Koalíció ugyanis 11,9 százalékot szerzett. A tény, hogy Pécsen így végeztek a szocialisták, markáns vélemény arról is, mit gondolnak az emberek a párt elmúlt ötéves teljesítményéről, illetve a 2009 előtt folytatott szocialista városvezetési gyakorlatról – jelentette ki Hoppál Péter. A Fidesz-KDNP a következő hetekben, hónapokban keményen és elkötelezetten fog dolgozni a pécsiekért Páva Zsolt vezetésével azért, hogy az őszi választásokon is kiérdemelje a városban élők bizalmát – mondta a Fidesz pécsi szervezetének elnöke.

 

HH / Fidesz.hu / MTI