Játszva is lehet tanulni! – Elindult a jelentkezés a Zöld Alternatíva Vetélkedőre

Helyi - szerző: |X|

A környezetvédelemnek számtalan formája van; a szelektív hulladékgyűjtéstől kezdve az energiatakarékos eszközök használatán át, egészen az autómentes közlekedésig. A környezettudatosságot nem lehet elég korán elkezdeni! A Duna-Dráva Cement Kft. éppen ezért 2022-ben is megrendezi a Zöld Alternatíva Vetélkedőt a középiskolás diákok és tanáraik számára, hogy tovább bővítsék ismereteiket.

 

 

A Duna-Dráva Cement Kft. a Zöld Alternatíva Vetélkedőn ötletes, a környezetvédelemmel és a cementiparral kapcsolatos feladatokkal várja a beremendi és pécsi középiskolásokat. A legjobbnak bizonyuló csapatok kitartó és áldozatos munkáját a DDC nagyértékű ajándékokkal jutalmazza.

 

Az elmúlt két évben a pandémiás időszakra való tekintettel a Társaság ügyvezetése elhalasztotta a vetélkedőt, azonban idén hatodik alkalommal várják az eseményen az érdeklődő iskolásokat és tanáraikat. 2022-ben a Beremendi Gyár lesz hangos a fiataloktól, csak úgy, mint 2016-ban és 2018-ban.

 

 

A DDC kiemelten fontosnak tartja a környezettudatos működést és a cementgyártás fenntarthatóságát, amelyet folyamatos technológiai fejlesztésekkel biztosít. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a környezettudatos cementgyártással, hulladékfeldolgozással, és fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kreatív feladványokat kell megoldaniuk a legrátermettebb középiskolás, 9-12. évfolyamos csapatoknak.

 

 

Az idei, beremendi vetélkedő részletei a vállalat weboldalán érhetőek el, a korábbi verseny legjobb pillanatait ezen a linken tekinthetik meg.