Jobbik: a Magyar Hajnal csupán egy „kamupárt”

Belföldi hírek - szerző: KT

A Jobbik szerint a szerdán alakult Magyar Hajnal komolytalan formáció, a tíz alapító tagon kívül nem rendelkeznek se alapszervezetekkel, se tagsággal, de híján vannak képviselőjelölteknek és aktivistáknak is – tudatta közleményében a Jobbik álláspontját Dúró Dóra, az ellenzéki párt szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

 

Jelezte, pusztán a sajtómegkeresések miatt reagálnak a hivatalosan még be sem jegyzett Magyar Hajnal elnevezésű párt megalakulásának bejelentésére. A Jobbik közleményében emlékeztet rá, hogy a bejegyzésre váró párt alapító tagjai közül többen a Jobbikból kizárt vagy kilépett „sértett emberek”, akik egymással is nehezen összeférhető személyiségek, így a pártba már induláskor bele van kódolva annak szétesése is. Erkölcsileg pedig komoly teher, hogy az új párt elnöke olyan személy, aki Szent Koronára tett esküjét megszegve nem adta vissza mandátumát. A Jobbik szerint a Magyar Hajnal fő motivációja, hogy az új kampányfinanszírozási rendszert kihasználva egyfajta „kamupártként” komoly anyagi forrásokhoz jussanak.

 

Az ellenzéki párt azonban így is azt kívánja a Magyar Hajnalnak, hogy az állami kampánytámogatás megszerzésén túl találjanak maguknak hasznos nemzeti és társadalmi célokat is – zárul a Jobbik közleménye. Kisgergely András a Magyar Hajnal elnöke, korábbi jobbikos politikus bemutatkozó sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a párt, amely indulni akar a következő választásokon, magyar, nemzeti, keresztény és szociális alapokon áll. Egyelőre bejegyzés alatt áll, a bíróság hiánypótlásra szólította fel őket.