Jöhet a jövő heti hó, minden készen áll

Helyi - szerző: HH

Az elmúlt hetekben már megmutatta magát az idei hó. A csúszóssá váló utak mellett sokan idén is elfelejtették, de a házuk melletti járda tisztán tartása bizony a tulajdonos vagy bérlő feladata.

 

 

Az utakat a fenntartóik tartják karban, így az 58-as elkerülő szakaszának valamint a Kossuth utcának a felelőse a harkányi telephellyel is rendelkező Magyar Közút. Harkány számára korábban is álltak rendelkezésre gépek és szakszemélyzet, aki a hóeltakarításban vett részt. A feladatot idei évtől a Városgazdálkodási Zrt. teljesíti, aki az ehhez szükséges gépparkot is bővítette, és készen áll a feladat elvégzésére.

 

A legutóbb beszerzett Branson típusú erőgéphez egy komoly igényeket is kielégítő hóeltakarító és egy sószóró is kapcsolható – ismertette Marosi András. A Városgazdálkodás vezetője hozzátette: az akár nagy mennyiségű hó eltakarítási munkálataihoz az nagy tömegű és nagy teljesítményű köbméteres kanállal valamint nagyméretű gumikerekekkel felszerelt árokásógép is felsorakozhat, amit nyáron szereztek be és jeleskedett az út menti árkok megtisztításában is.

 

Régiónkban a következő napok során nem lesz hóesés. Ugyan lassú lehűlés kezdődik, melynek eredményeként keményednek az éjjeli fagyok és hétvégére a nappali csúcshőmérséklet is fagypont körül alakul, csapadékra csak a jövő hét első felében lehet számítani. A későbbiekben kialakult hóhelyzet során az utak állapotáról és a közlekedési viszonyokról valamint a tömegközlekedés helyzetéről oldalunkon folyamatos tájékoztatást adunk.