Jövőre 42, a következő öt évben 213 milliárdot kap a PTE

Gazdaság - szerző: HH

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter valamint Bódis József, a Pécsi Tudományegyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke aláírta a pécsi egyetem finanszírozását meghatározó keretmegállapodást és a 2022-2026 közötti időszakra vonatkozó közfeladat-finanszírozási szerződést.

 

A szerződés értelmében 2022-ben 42 milliárd forintos forrás érkezhet a Pécsi Tudományegyetemre, amely a működés biztosítása mellett lehetőséget teremt az új, stratégiai céloknak megfelelő fejlesztésekre, a versenyképesség növelésére és a társadalmi szerepvállalás fokozására is.

 

A megállapodás értelmében a Pécsi Tudományegyetemet működtető alapítvány 2022-2026 között összesen több mint 213 milliárd forint finanszírozásban részesül. A támogatás mérhető és számszerűsített indikátorokon, a kitűzött célok elérésén alapul, és illeszkedik a kormányzati stratégiákkal kapcsolatos képzési és kutatás-fejlesztési igényekhez. Az alapítvány által fenntartott Pécsi Tudományegyetem támogatását is meghatározó keretmegállapodásban, valamint közfeladat-finanszírozási szerződésben szereplő teljesítménymutatók és normatív támogatási formák alapján megállapított finanszírozás az alapítványhoz érkezik, a forrás leosztása, a forrásbiztosítás elveinek meghatározása, az indikátorok teljesítésének ellenőrzése az alapítvány feladata lesz.