KatlanKajaMustra 2016 – az első nap

Baranya - szerző: HH

A szabály, hogy nem érdekel, ha nem szeretnek minket, beléjük eszünk, és leírjuk. A fesztivál szűk egy hete alatt nem megyünk kétszer ugyanoda, viszont ti majd jól tudjátok, hol nem kell enni. Vagy hol kell. A keddi napon nem vertük magunkat különösebb kalandba.

 

 

Árat emelt a kolbászos, és ezzel elérte a kapja be kategóriát. A kolbászocska múltkor nagyon ízlett és egy csomót ettünk belőle – főleg, hogy ajándékba kaptunk két adagot – de az ára így már némi kesernyés ízt kölcsönöz a méretében nem változott (sőt!) cucchoz. Valamiből ki kell gazdálkodni az új bódét meg az új és ismeretlen arcokat, akik 1190 és 1490 (!) forint között osztják a tölcséres kóbit. Biztos meg tudnák magyarázni, leszarjuk, bojkott, gondolkodjanak el a fesztiválárakon.

 

 

Az árokpart mellett mindenért külön kell fizetni. Példának okáért a kenyér 40, a mustár és/vagy kecsap 80 forint, ha kérsz a kolbászodhoz. Mi kértünk, rá is fáztunk, mert már kezünkben vigyorgott a visszajáró, amikor közölték, hogy mustár az nincs. Anélkül viszont nem szeretjük a kolbászt, de inkább azon lázadtunk, hogy hideg volt és rohadt sós. A natúr csirkemell viszont okés, az állaga és a fűszerezése is megéri a pénzét.

 

 

A felszolgálás gyors, udvarias, a személyzet nem lázad a munka ellen, sőt pózol a tábla alatt ha fotózunk, és csak akkor hagyja abba, amikor szólunk:

 

nem biztos, hogy olyan jó lesz az neki.

 

De a pult tiszta, a kaják gusztusosan vannak kitéve, igaz, az adag harmadakkora, mint amit fröccstől éhesen be tudnánk nyomni. A képen az a tarja, mert a kolbász üvegje zsíros volt.

 

Ja, itt kaptunk kedvezményt is, ami kevésbé fájdalomdíjnak, mint az uniformisnak volt betudható, de jeleznénk, bizony így kell ezt. Azért megemlítenénk, hogy a blokk el lett felejtve.

 

Sült kolbász – 9 dkg + egy szelet kenyér: 450 forint 

Natúr csirkemell: 950 forint

 

Szerdán katlankajálunk a Nappaliban, ami a szokásos helyén, a focipálya jobb hátsó csücskében verte fel a tanyáját.