Képviselői köszöntő

Életmód - szerző: KT

Tisztelt Harkányiak!

 

Mi, harkányi lakosok, adósok vagyunk. Adósok vagyunk egy nagy köszönettel. Úgy gondolom, nehéz volt azt az időszakot is megélni-túlélni, amikor az előző, balliberális kormányzat el akarta venni a fürdőnket, nemzeti kincsünket. Alulfinanszírozta az önkormányzatokat, és ez által egy adósságspirálba kényszerítette azokat. Én a magam részéről megköszönöm azoknak az embereknek az áldozatos munkáját, akik helyt álltak a nehéz időkben is.  

 

Mert vajon aki a múltat nem becsüli a jövőt érdemli-e? Mostanra van egy 5 csillagos minősítésű gyógyfürdőnk, amely már 10 éve épült ugyan, mégis értékes távolról jött szemlélők és vendégek számára is.  

 

Szeretném megosztani Önökkel, hogy a képviselő munkám során én a szakmámból kifolyólag az eddigi energiám egy részét a város virágosítására fordítottam. A „Virágos Magyarországért” versenyben a Város és a Faluvédők Szövetsége különdíját kaptuk. Köszönet azoknak, akik ültették, gondozták és öntözték a növényeket. Nincs megállás, szeretném, ha jövőre a versenyt megnyerné a város, így akkor nemzetközi szinten is képviseltetnénk magunkat. Még több odafigyeléssel és igyekezettel szerintem esélyünk van rá. Szeretnék még több pálmafát, dézsás növényt kihelyezni a közterekre, virágtartó oszlopokkal díszíteni.

 

Fontos a virágosításra kellő hangsúlyt fektetni, mivel régi idők óta a virágok, a termékenységet is jelképezik. A fejlett társadalmak többségét – így Magyarországot is – érintő népesedési válság egyik megoldási lehetősége a harkányi gyógyvizes kúra, amely a meddőség egyes formáiban sikeresen alkalmazható. A statisztikai adatok riasztóak: Magyarországon minden hatodik pár meddő. Mivel nagyon sok fürdő versenyez egymással, melyek többsége különböző mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek segítenek, ezért a mi vizünk ritka kincs.  

 

Személyes, baráti kapcsolataimnak köszönhetően sikerült, a magyar turisztikai szakma legfelsőbb köreitől segítséget kérnem. A Magyar Turizmus ZRt belföldi igazgatójával budapesti irodájában beszélve is arra a megállapításra jutottunk, hogy nem kell a többi fürdővel versenyeznünk, ha azt kínáljunk, ami másnak nincs. Szintén nagy eredmény, hogy Harkány városába látogattak a külföldi turisztikai külképviseletek is.  

 

Úgy gondolom, hogy a lelki testi gyógyítást nagyobb hangsúllyal kell kezelnünk. A lelkész asszonnyal, és az orvosi szakmával együttműködve szeretnék egy rendezvénysorozatot elindítani, amely a termékenység és a babavárás témakörét érintve, színvonalas előadásokkal, fórumokkal  népszerűsíti a gyógyvizünket.  

 

A  legnagyobb segítség a városnak az, hogy FIDESZ kormányunk kifizeti az önkormányzatok teljes adósságát, így Harkányét is. A mi városunknak 2014. február 28-ával megtörténő végső konszolidációval kifizetett teljes összeg: 4 494 396 000 Ft lesz. Ezért vendégcsalogatásra, vállalkozásélénkítésre és a városszépítésre sokkal több anyagi forrás jut majd.  

 

Ha bármi kérdése, észrevétele, javaslat van a kedves lakosságnak, én minden hónap első péntekén fogadóórát tartok 17 órától a helyi Fidesz irodában, ahol szívesen az Önök rendelkezésére állok.  

 

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok, és sikerekben gazdag boldog új esztendőt!   

 

Kiss- Kálmán Éva FIDESZ képviselő