Két keréken fedezhetjük fel az Ős-Dráva értékeit

Életmód - szerző: |X|

Érintetlen természeti csodák és valóságos századfordulós időutazás vár azokra, akik az Ős-Dráva térségébe látogatnak kikapcsolódni. Ez a Dél-baranyai régió egyaránt gazdag látnivalókban és gasztronómiai különlegességekben is, amit az falusi közeg nyugalma csak még erősebbé tesz.

 

 

Mindezek megismertetésére jött létre az Elektromos Turisztikai Kerékpárkölcsönző Rendszer, ami az Ős-Dráva területén öt településen, összesen 70 elektromos kerékpárral várja azokat az aktív pihenésre vágyó látogatókat, akik élményszerű kikapcsolódásra vágynak. A kerékpárok elektromos rásegítése garantálja, hogy a kerékpározás széles körben használható legyen, így a nyugdíjas korosztály és a kevésbé fitt felhasználóknak is. Az első kerékbe épített 250 Wattos villanymotor, strapabíró váz és nagy hatókörű akkumulátor lehetővé teszik az Ormánság és a Villányi borvidék teljes bebarangolását.

 

Az állomások Harkány, Kémes, Vajszló, Vejti és Sellye településeken találhatók. A Dráva mellékága mentén kiépített, védett kerékpárút egyik oldalát a Fekete-víz, másik oldalát a csodálatos Dráva fennsík és a térség falvai határolják. Ezen falvak kulturális és történelmi örökségekben gazdag lelőhelyek, ahol nem utolsó sorban a falusi vendégszeretettel fogadnak minden arra járót. Az élményhez hozzá tartozik a helyi gasztronómiai megismerése, így a stifolder, a sajtok és a halászlé nyújtotta házias ízek kóstolása.

 

A kölcsönző rendszer előnyei közé tartozik, hogy a kölcsönzött eKerékpár bármely állomáson letehető vagy lecserélhető.

Nem különben kisebb élmény a Siklós-Villány borvidék felfedezése. Harkány és Villány között védett útvonalakon lehet eKerékpározni a szőlőtenger szívébe, ahol a csodás tájjal és borkülönlegességekkel találja szembe magukat az idelátogatók. Siklós leghíresebb történelmi épületéhez vezető domb sem okoz problémát az elektromos kerékpároknak. A lehetőség mindenki számára adott egy megerőltetések nélküli kirándulásra családdal vagy baráti társasággal. A Zöld Kerékpár Turisztikai Nonprofit Kft. széles partneri hálózata lehetővé teszi, hogy a kerékpárosok komplett szolgáltatásokban részesüljenek útjaik során.

 

Az Elektromos Turisztikai Kerékpárkölcsönző Rendszer használata nagyon egyszerű és kedvező díjszabásokkal vehető igénybe. Az Ős-Drávához látogatók egyik lehetősége a személyesen történő bérletet váltás harkányi fürdő főbejáratánál. Regisztrációhoz a személyes adatok rögzítése szükséges, ezután kerül sor az egyenleg feltöltésre. Regisztrálni és kölcsönözni interneten keresztül is lehet, akár otthonról vagy okostelefon segítségével.

 

Online felhasználók szolgáltatás oldalán keresztül regisztrálhatnak, majd kezelhetik fiókjukat és pénzügyeiket. Az egyenleg feltöltése kényelmesen bankkártyás vagy Barionos átutalással, a kölcsönzés pedig az állomásoknál okstelefon vagy a kihelyezett érintőképernyős terminálok segítségével történik.

 

Lépésről lépésre bemutatjuk a kölcsönzést. Első eset, személyes bérletváltás után az adatokkal és egyenleggel feltöltött kártyát, a kerékpárok melletti olvasófelülethez érintve, az állomás kiadja a kerékpárt. Második esetben online fiókba belépve (okostelefon vagy kihelyezett képernyő) az adott állomást kiválasztva a rendszer megadja a levehető kerékpár dokkoló számát és a hozzá tartozó PIN kódot.

 

 

Minden kártyával és online fiókkal két darab eKerékpár kölcsönözhető, így a kaució összegét csak egy felhasználónak kell befizetni. 1 regisztráció, 1 kaució, 2 eKerékpár. A kölcsönzés lejártával a kaució és fennmaradó bérleti díjakat a Zöld Kerékpár visszaszolgáltatja felhasználóinak.

 

A Zöld Kerékpár igény szerint, előre bejelentkezett csoportoknak fix áras programokat szervez, ezekről a lehetőségekről a hello@greenebike.hu e-mailcímen lehet bővebben tájékozódni.