Két külföldi és egy magyar csúszda is képbe került

Helyi - szerző: HH

Két külföldi egyikét, vagy egy hazai csúszdaparkot venne meg és újíttatná fel a harkányi fürdő. Az előzetes becslések szerint a teljes projekt költsége legfeljebb nettó 180 millió forint.

 

Nemrég arra kapott felhatalmazást a fürdő vezetése a város képviselő-testületétől, hogy tárgyalásokat kezdjen egy új csúszdapark Harkányba telepítéséről – számolt be róla az Új Harkányi Hírek.

 

A felhatalmazás alapján a fürdő vezetése több csúszdaépítő céggel felvette a kapcsolatot, aminek eredményeként a magyarországi élményelem mellett két külföldön működő csúszda is látókörbe került. Ezek egyike teljeskörű felújítás után kerülhetne Harkányba.

 

A hazai lehetőség nem más, mint az orfűi csúszdapark ötpályás komplexumának megvásárlása, mely csúszdatesteinek és tornyának teljes felújítását követően kapna helyet a fürdőben. Az új élményelem legalább 200 méter új csúszdapályát jelent a strandszezonban érkezőknek.

 

A cég a beruházást saját forrás felhasználásával oldaná meg, hiszen beszámolójuk szerint jelenleg a szükséges pénzeszközök rendelkezésre állnak.