Kezdődhet a tavaszi lomtalanítás

Helyi - szerző: HH

A Dél-Kom éves terve szerint március 23-án illetve 24-én, azaz szerdán és csütörtökön a város keleti majd nyugati feléből elszállítja a lomtalanítás során kirakott holmit. Erre idén most először kerül sor, a megunt és feleslegessé vált bútorokat, nagyobb dolgokat a kuka mellé kell rakni. 

 

Mivel a felhalmozott szemétért nem csak a kukások érkeznek, célszerű azt csak az utolsó órákban kitenni a ház elé. A szemetesek gyakran támogatják a recycling-matadorokat, és nem viszik el a számukra hasznosítható holmit, ám ezt ne hagyja, kötelességük mindent összegyűjteni néhány kivétellel. Ha ilyet tapasztal, fényképezze le, vegye videóra és jelezze a Dél-Kom ügyfélszolgálatán.

 

Joggal hagyják a ház előtt viszont az építési hulladékot, az állati tetemeket, a zöldhulladékot és az olyan veszélyes hulladékot, mint például az olajos és festéket edények, akkumulátor, gumiabroncs. Szintén mellőzni kell az olyan elektronikai hulladék kihelyezését, mint a tévé vagy a hűtő.

 

A várost előző este kétes alakok járják, nem egyszer udvarokba is betérve. Soha ne engedje, hogy idegenek nézzenek szét az udvarában, házában, ezeken a napokon gondosan ügyeljen arra, hogy kertjében, háza környékén ne legyen szem előtt hagyott, könnyen mozdítható értéktárgy!

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.