Kibővült a Bock Hotel Ermitage

Baranya - szerző: Kacsúr Tamás

A Bock Hotel Ermitage 334 millió forintból kialakított új szárnyát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter avatta fel csütörtökön. A villányi projekt munkálatai 2013 augusztusában vették kezdetüket.

 

 

Semjén Zsolt a projektet a nemzeti önbecsülés mellett a családi gazdaságok és Bock József borász szempontjából is példaértékűnek nevezte. A miniszterelnök-helyettes amellett, hogy a bort, a borkultúrát és a gasztronómiát a nemzet identitása szempontjából is fontosnak értékelte elmondta, hogy a tulajdonos, Bock József a példa arra, miként lehet minden nehézséget leküzdve, kitartó munkával egyről a kettőre jutni.

 

Varga Mihály kiemelte: a magyar kormány elkötelezett a hazai vállalkozások mellett, Magyarország versenyképességének alapvető feltétele, hogy a turizmusban működő vállalkozások fejlődhessenek és munkahelyet teremtsenek.

 

Bock József a borászat mellett 1990 óta foglalkozik vendéglátással. Elmondta, hogy a folyamatosan fejlődő szállodájuk 2012-ben kapott négycsillagos minősítést. A 70 százalékban uniós támogatású fejlesztésnek köszönhetően a hotel szobaszáma 19-ről 31-re nőtt, valamint wellness-egységgel és egy minden igényt kiegészítő elnöki lakosztállyal bővült. A bővítések olyan infrastrukturális fejlesztéseket is magukba foglalnak, mint a saját autóbusz vásárlása, valamint kerékpárcsomag-szolgáltatás, melyek még tartalmasabb programlehetőségeket biztosítanak a vendégeik számára.

 

A szálloda közel 100 százalékos kihasználtsággal üzemel, vendégeik 90 százalékban magyarok. Külföldről elsősorban az Egyesült Államokból és Németországból érkeznek hozzájuk. A Bock nem titkolt célja, hogy a luxusutazások közönségeinek is megfelelő szálláshelyet tudjanak biztosítani Villányban,újabb vendégeket csábítva ezzel a régióba.

 

[fbalbum url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.797903020245310.1073742002.164279543607664&type=3″]