Kicserélt rendszámmal ütközött Harkányban

Baranya - szerző: HH

Befejezte a rendőrség a papírmunkát annak a túronyi férfinak az ügyében, aki kicserélt rendszámtáblával okozott balesetet Harkányban.

 

Egyedi azonosító jel meghamisításának elkövetése miatt nyomozott a Siklósi Rendőrkapitányság egy 49 éves túronyi férfi ellen, aki még június 14-én a kora este nekiütközött egy parkoló autónak, majd az adatait egy üzenetben otthagyta a szélvédőn – közölte beszámolójában a rendőrség.

 

Amikor az összetört autó tulajdonosa visszaért a járművéhez, a szemtanúk elmondták neki, hogy milyen autóval mentek neki a kocsijának. Ezután a nő felhívta a megadott telefonszámon a feltételezett okozót, aki ekkor már letagadta a balesetet. A feljelentés után a rendőrök ellenőrizték a megadott rendszámot és kiderült, hogy sem típusában, sem színében nem egyezik a szemtanúk állításával.

 

A rendőrök felkeresték a baleset okozóját, aki elmondta, hogy az általa megadott rendszámot egy másik autóról szerelte át. A rendőrök a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki a balesetben való felelősségét is elismerte.

 

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek, ahol most elölről kezdik vizsgálni az ügyet.

 

Az esetről a rendőrség számolt be. Vegye figyelembe, hogy a hatóság önként jellemzően csak a sikeres ügyekről ad hírt, ami a valós közbiztonsági helyzetről torz képet adhat, értékeit elsősorban önnek kell megvédenie!