Kiégett egy lakás a tízemeletesben – FOTÓK

Baranya - szerző: Katasztrófavédelem

Tűz ütött ki egy pécsi, tízemeletes panelházban vasárnap délelőtt. A Szabó Ervin téri ingatlan egyik harmadik emeleti konyhájában lángost sütött egy férfi, ezt követően csaptak fel lángok. A konyha teljes terjedelmében lángolt, és a harmadik emelettől felfelé füsttel telítődött a lépcsőház.

 

 

Mikor a tűzoltók megérkeztek a helyszínre, már az ötödik emeletén lévő nyílászárókon dőlt ki a füst a szabadba, a harmadik emeleti konyhaablakból pedig lángok csaptak ki, amely a fölötte lévő nyílászáróra is átterjedt.

 

A tűzoltást a homlokzati falon kezdték meg a beavatkozók, egy két hónapos csecsemőt és édesanyját légzésvédelem mellett vittek ki a szabadba. A tűz keletkezésekor ötvennyolcan voltak a társasházban, közülük harmincnégyen kimenekültek a szabadba, huszonnégy ember részére pedig elzárkózást rendelt el a tűzoltás vezetője.

 

A lángokat fél óra alatt sikerült megfékezni, az utómunkálatok és a tűzvizsgálati helyszíni szemle azonban közel három órán át tartott. A kiégett lakást kivéve, mindenki visszatérhetett az otthonába. Három főt füstmérgezés gyanúja miatt szállítottak kórházba.

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: Baranya KMSZ