Kigyulladt egy aratógép Sellyén – FOTÓK

Baranya - szerző: CSD

Egy munkagép gyulladt ki Sellye határában vasárnap. A tűz átterjedt a lábon álló gabonára, mintegy ezer négyzetméteren leégetve azt. A szigetvári és a sellyei tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A kár jelentős.

 

 

Nem ez volt az egyetlen tűzeset a megyében, Szebény határában a már learatott gabonatáblán álló munkagép kapott lángra, a tűz pedig átterjedt a tarlóra is. A véméndi beavatkozók kiérkezéséig a tulajdonos megfékezte a járműben keletkezett lángokat, a növényzetre átterjedt tüzet a tűzoltók oltották el. Mindkét eset körülményeit az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztálya kivizsgálja.

 

A nyári betakarítási munkák amellett, hogy nagy igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak, igen tűzveszélyesek is. Arra kellő körültekintéssel kell felkészülni, különösen fontos a betakarítási munkálatokban részt vevő erőgépek tűzvédelme, az aratásra, illetve a tarló és növényi hulladékok égetésére vonatkozó szabályok ismerete, betartása – figyelmezetet a Katasztrófavédelem.

 

fotók: Katasztrófavédelem, Sellye