Konzultáció az európai turizmus jövőjéről

Gazdaság - szerző: GR

Kérdőíveken szólhatnak hozzá az Európai Bizottság által indított, az európai turizmus jövőjéről, az ágazat szabályozási és igazgatási környezetéről szóló szakmai konzultációhoz a magyarországi szakmai szervezetek, helyi önkormányzatok, turisztikai és vendéglátóipari szolgáltatók, nemzeti parkok képviselői, a program- és attrakciógazdák – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön.  

 

 

A tárca közleménye emlékeztet, hogy az Európai Bizottság a közelmúltban két turizmust érintő témában kezdeményezett nyilvános konzultációt. Az egyik célja az európai turizmus jövőjével kapcsolatos kihívások és lehetőségek feltérképezése, valamint a Bizottság „Európa, a világ első számú turisztikai célpontja – az európai turizmus új politikai kerete” című közleményének felülvizsgálata. A másik azoknak a szabályozási és adminisztratív terheknek a beazonosítását célozza, amelyek gyengítik az ágazat növekedését és versenyképességét, a turizmusfejlesztés hatékonyságát.  

 

A konzultáció többek között azokat a megoldásokat kívánja feltárni, amelyekkel lényegesen csökkenthetők a turizmus szereplői – különösen a kis- és középvállalkozások – terhei.   

 

Az ágazat szereplői az alábbi linken elérhető, angol nyelvű kérdőívek elektronikus kitöltésével juttathatják el véleményüket az Európai Bizottság részére.  

 

 

A kérdőívek kitöltésének határideje 2014. március 15.