Közel 150 autó startol el a Mecsek-ralin

Baranya - szerző: HH

Hat mezőnyben összesen mintegy 150 versenyautó áll rajthoz a pénteken és szombaton Pécsen és környékén sorra kerülő 57. Mecsek-ralin.

 

A verseny a HUMDA országos ralibajnokság idei harmadik futama lesz, és amelynek keretében a Historic kategória Európa-bajnoki viadalát is lebonyolítják. A versenyzők között rajthoz áll a harkányi Béres Unicum Attila – Mang Huba páros is.

 

A legendás verseny kapcsán idén a biztonságot helyezték a középpontba, ennek megfelelően jól felszerelt, könnyen megközelíthető szurkolói zónákat alakítottak ki és napi több mint hatszáz szervező vesz részt a futam lebonyolításában.

 

Elsőként az ORB 2 és 3 mezőnye 70, illetve 50 kilométeren 5, illetve 4 gyorsaságit teljesít a Mecsek keleti és északi részén, majd délután rajtol el az ORB, ORC és a Historic mezőnye, előbbiek pedig éjszakába nyúlóan versenyeznek majd 80 kilométeren keresztül a legendás gyorsokon, így Orfű, Árpádtető, Remeterét és Hetvehely környékén.

 

Szombaton három helyszínen, a Golgota-Hetvehely, az Abaliget-Orfű-Árpádtető, és a Hatos-Trefortpuszta szakaszokon folytathatják a küzdelmeket az állva maradt párosok, hogy a legjobbak a két nap alatt összesen 160 kilométernyi gyors végeztével gördülhessenek fel céldobogóra a – Magyarország-Svájc Eb-mérkőzés miatt – késő délutánra időzített ceremónia keretében.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.