Kutyaképzés közben eltűnt két BV-s a Dunában – friss: csak a kutyák tudtak kiúszni

Belföldi hírek - szerző: HH

Eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében hétfő délelőtt a Kis-Duna-ághoz tartozó területen – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

 

A Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai szolgálati kutyákat képeztek ki Rácalmáson, a Kis-Duna-ághoz tartozó területen. A kiképzés során eddig nem ismert okból elmerültek a vízben.

 

A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai jelenleg is nagy erőkkel keresik őket.

 

 friss  kedden már azt közölte az intézet, hogy egy 29 és 34 éves munkatársukat keresik, akik a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai. A szituáció szerint büntetés-végrehajtási intézetből szökött fogvatartottat üldöztek a nyomkövető kutyák, akiknek a viszonylag sebes folyású Kis-Dunán is követni kellett az úszva menekülőt. A csónak felborult, a teljes felszerelésben benne ülő két férfi elsüllyedt. Holttesteiket már a rendőrök irányításával is keresik, valamint vizsgálják a baleset körülményeit.

 

 friss  sajtóhírek szerint a 32 és 35 éves tiszthelyettesek teljes felszerelésben, bakancsban, fegyverrel, bilinccsel, gyakorló ruhában ment csónakázni, ám felborultak és csak a kutyák tudtak kiúszni az imitált fogolyszökés gyakorlata során. Makula György, a BVOP Kommunikációs Főosztályának vezetője azért bízik abban, hogy a két beosztott kiúszott a partra és csak sokkot kapott és nagyon kifáradt, azért nem jelentkezett délelőtt óta.