Lázár: molesztálták, zaklatták a lányokat Körmenden

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Orbán Viktor miniszterelnök a szükséges intézkedések azonnali megtételére kérte Pintér Sándor belügyminisztert amiatt, hogy Körmenden illegális bevándorlók kézilabdázó lányokat zaklattak – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

 

A miniszter tájékoztatása szerint az illegális bevándorlók elszállásolási pontja a rendészeti szakközépiskola területén van. Az intézmény tornacsarnokában kézilabdázó lányokat

 

molesztáltak, illetve zaklattak

 

a táborban napokban elhelyezett bevándorlók, ezt ez ügyeletes tiszt figyelmeztetésére sem hagyták abba – ismertette Lázár János. Hozzátette, a rendőrség jelentése szerint betörték az ablakokat, ezért a lányoknak abba kellett hagyni az edzést. A kormány felveszi a kapcsolatot Bebes István körmendi polgármesterrel – jelezte a miniszter.

 

A rendőrség közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, melyben tagadják az agressziót. Mint írják, az ATV erről szóló írása hangulatkeltő, állításai megalapozatlanok. A cikk tényként közli, hogy „rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok”, ugyanakkor az ablak megrongálódásának nincs szemtanúja – közlik.