Lecserélik a kormányzati autókat

Gazdaság - szerző: KT

Új autókat kapnak a miniszterek és az államtitkárok. Korábban a hétmillióért vásárolt Skoda SuperB volt a sláger, most a hazai gyártású Mercedes, Audi és Suzuki is jó eséllyel indulhat a 461,5 millió forint átcsoportosításával létrejött keret közbeszerzési eljárásán.

 

 

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) végzi a minisztériumok nagy értékű vásárlásait, a most indított közbeszerzési eljárásából pedig kiderül: 42 új járművet kívánnak vásárolni, a keret pedig további 8 darabbal ki is bővíthető. A leendő nyertes pályázó 150 nap alatt kell, hogy leszállítsa az átlag 11 milliót érő, Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) korábbi közlése szerint felső-közép és egyterű kategóriás járműveket.

 

A legfeljebb ötven jármű beszerzése csak az első üteme annak az intézkedésnek, mely a miniszterek által használt 9-10 éves járműparkot frissítené. Ezekben a kocsikban 260-400 ezer kilométer van – közölte az NGM. Az új járművek garanciájára 4 évet vagy 200 ezer kilométert várnak el, míg átrozsdásodásra 12 évet. A különböző kategóriák fogyasztására 6, 7 és 9 literes határt húztak.