Lemondott a teljes jobboldal – eldördültek a médiaháború ágyúi

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Lelkiismereti okokból benyújtották a fel-, illetve lemondásukat a Magyar Nemzet, az MNO, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió vezetői pénteken – olvasható az mno.hu portálon.

 

 

A közlemény szerint pénteken benyújtotta fel-, illetve lemondását

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke,

Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője,

Élő Gábor, az MNO főszerkesztője,

Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese,

Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese és

Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.

 

Az Index elérte Simicska Lajost, akinek az érdekeltségi körébe tartoznak a médiumok. Azt közölte a portállal, meglepetésként érte a vezetők lemondása, ő is most próbálja kideríteni, hogy mi történt.

 

Az atv.hu-n megjelentek szerint azt közölte, ő sem tudott előre a döntésről, arról akkor értesült, amikor az olvasók, és ezt különösen nehezményezi. „Árulásnak tartom, és mellbe vágott” – idézi a portál a vállalkozót, aki hozzátette, megoldja a problémát, és holnapra mindenki megismeri az új struktúrát.

 

A Népszava internetes kiadásában csütörtökön este megjelent cikk szerint Simicska Lajos arról beszélt a lapnak: totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány az RTL-lel való békülés jegyében öt százalékra csökkenti, ugyanakkor kiterjeszti a reklámadót.

 

A kormány betartott az RTL-Klubnak, amikor 40, majd 50 százalék médiaadóval sújtotta a szektor azon részét, mely rá esik. A közmédia új csatornák indítását jelentette be, melyek tematikája kísértetiesen hasonlít a most is érintettekre. A napokban egy egséges médiát súlytó adóról esett szó. Az 5 százalékos reklámsarc kapcsán Simicska Lajos azt mondta: totális médiaháború indulhat. Részletek később.