Lényeg a lényeg: körvonalazódott a nyolcadik Ördögkatlan

Életmód - szerző: Kacsúr Tamás

Akár a karácsonyfa alá is bekerülhet a 8. Ördögkatlan bérlete. A 2015. augusztus 4. és 8. között megrendezésre kerülő fesztivál részletes programja még nem ismert, de néhány részelt és a koncepció napvilágot látott. 

 

A szervezők egyenlőre nem szolgálnak részletes és pontos programmal, de néhány apróságot elárulnak a jövő évi csemegéből. A Katona József Színház után újabb vezető társulat lesz díszvendég: a Mácsai Pál vezette Örkény Színház több előadással, és ha minden jól megy, a társulatot teljes létszámban felvonultató, Esztrád című koncerttel lép a deszkákra.

 

Az idei Hrabal Vurstlit az Örkény Vurstli követi majd. Évek óta jelen van a kaposvári Csiky Gergely Színház és a legjobb függetlenek – így lesz ez 2015-ben is. Díszvendégként találkozhatunk a nagyszerű zenésszel, Dresch Mihállyal is, aki több formációban is fellép.

 

Igazi zenei és színházi csemege lesz a beremendi Megbékélés Kápolna előtt a Dinyés Dániel zenei felügyelete alatt elhangzó Debussy-Bartók nagykoncert. Az elhangzó művekhez – Egy faun délutánja, Concerto – Horváth Csaba és a Forte Társulat mozgásszínházi előadása kapcsolódik, melyet külön a katlanra készít a társulat.

 

Nem hiányozhatnak a törzsvendégek sem. Quimby, Kiscsillag, Háy János, Mulatság, valamint újra birtokba veszi a Kovács Udvarházat a 25. születésnapját ünneplő Mediawave. A helyszínek a szokásosak: Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Beremend és a Vylyan Terasz.