Letették a Puskás Fémipari Kft. bővítésének alapkövét

Helyi - szerző: HH

Új fejezethez érkezett a Puskás Fémipari Kft. üzemcsarnokának építési folyamata. A harkányi ipari parkban megvalósuló beruházás alapövét péntek délelőtt rakták le.

 

a Puskás Fémipari Kft. harkányi telephelye Harkányban

 

Ékes példája ez az esemény annak, hogyha valaki boldogulni akar, itt Magyarországon és mindent megtesz ennek érdekében, akkor biztosan támogatókra talál és eléri céljait – mondta Szente Balázs péntek délelőtt Harkányban, a Puskás Fémipari Kft. infrastrukturális fejlesztései bemutató sajtótájékoztatóján.

 

Szente Balázs ügyvezető a Puskás Fémipari Kft. harkányi telephelyén

 

A tíz éve alakult Puskás Fémipari Kft. 2020-ban helyezte át székhelyét a harkányi ipari parkba, egy újonnan épített és gyártás szempontjából optimalizált üzletcsarnokba – emlékeztetett az ügyvezető a 2018-ban elnyert első, 93 millió forintos pályázatra mutatva. A csarnok kialakítása mellett akkor egy hosszú darupályát és villamos futódarut alakítottak ki, illetve egy targonca is beszerzésre került.

 

A mostani, 265,69 millió forintos, 70 százlakéban támogatott projekt során uniós forrásból a gyártócsarnok bővítése történik meg a meglévő szociális helyiségek átépítésével, új helyiségek kialakításával. Mindezzel a gyártási kapacitás növelése mellett a bővülő létszám kihívásainak is eleget tesznek, hiszen mint Szente Balázs is rámutatott, mindig hangsúlyt fektettek arra, hogy munkahelyeket teremtsenek, újabb családoknak biztosítva megélhetést.

 

a Puskás Fémipari Kft. harkányi telephelye

 

A jelenleg húsz főt foglalkoztató cég tevékenysége két fő csoportból áll: a fém- és acélszerkezetek, gépalkatrészek, lemezlakatrészek gyártása és szerelése mellett az elmúlt öt évben kiforrott a műtárgyak rekonstrukciós illetve ipari ivó- és szennyvízhálózathoz kapcsolódó építő- gépészeti- és lakatos ipari tevékenységi köre is. A projekt keretében egy napelempark is kiépítésre kerül, de a további beruházásnak köszönhetően most lehetőségük nyílik arra is, hogy a fejlesztések során eddig igénybe vett bérmunkát saját eszközeikkel valósítsák meg. Ez amellett, hogy a vállalkozás fejlődését jelenti, a munkahelyteremtést is előmozdítja.

 

Itt látszik beigazolódni az az elképzelés, hogy Harkánynak szüksége van egy új és korszerű ipari területre, ahol modern és innovatív vállalkozások vetik meg a lábukat és olyan termékek gyártásával foglalkoznak, melyek nem csak Magyarországon, hanem Európa-szerte megállják a helyüket – fogalmazott Baksai Endre Tamás.

 

Baksai Endre Tamás polgármester a Puskás Fémipari Kft. harkányi telephelyén

 

Harkány polgármestere a területen elkészült úthálózat, közvilágítás és a teljes közműrendszerre mutatva leszögezte: a vállalkozások, a város és a kormány összefogásával az ipari parkban olyan értékek születnek, melyek a jövő nemzedékét, a város jövőjét fogják szolgálni.

 

Az alapkővel egy időkapszulát is elhelyeztek, melyen a vállalkozás múltjának bemutatása mellett a jövőbeni terveit is megfogalmazta az ügyvezető.

 

alapkőletétel a Puskás Fémipari Kft. harkányi telephelyén