Levél Tiffán Zsoltnak

Helyi - szerző: KT

Horváth Tamás a harkányi Fidesz, valamint Döme Róbert a harkányi KDNP elnöke levelet írt Tiffán Zsolt országgyűlési képviselőnek, a Baranya Megyei Önkormányzat elnökének a térségben induló „Ős Dráva” programmal összefüggésben. Az írást -melyhez hasonló tartalmú levelet az önkormányzat is megfogalmazott- változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt  Képviselő Úr, kedves Zsolt!

Örömmel értesültünk a híradásokból, hogy zöld jelzést kapott a Kormánytól az Ön és a térség számára kiemelkedően fontos „Ős Dráva” program. Kitartó fáradozásának köszönhetően végre elindulhat a régen várt fejlődés, és az ezzel együtt járó gazdasági fellendülés Baranya mind ez idáig mostohagyermekként kezelt vidékén.  A jelzett több mint húsz milliárd forint minden idők legjelentősebb támogatását jelenti.

Ismereteink szerint a fejlesztési elképzelés jelentős turisztikai elemeket is tartalmaz. Meggyőződésünk ezért, hogy a hosszú távú gazdasági siker csak összefogással régió meglévő ezen adottságainak, erőforrásainak kihasználásával érhető el. Ilyen potenciális turisztikai erőforrás Harkány és a harkányi gyógyvíz, melyre hosszú távon lehet és kell alapozni. Ehhez viszont az kell, hogy a fürdőváros megtartsa, sőt növelje vonzerejét. A térség fejlődése elképzelhetetlen Harkány fejlődése, fejlesztése nélkül.

Mint az Ön által jól ismert Harkány – az elmúlt időszak hibás gazdasági döntéseinek következtében – a turisztikai piac megtartásához szükséges fejlesztéseket nem tudta végre hajtani, és gazdasági erejét meghaladó kezelhetetlen adósság állományt halmozott fel. A városvezetés minden igyekezete ellenére, a problémát önerőből képtelen megoldani, ezért kérjük úgy is, mint e térség országgyűlési képviselőjét, az „Ős Dráva” program sikere érdekében Harkány gazdasági talpra állítását kormányzati szinten mihamarabb kezdeményezni szíveskedjék. Úgy gondoljuk, számíthatunk egy felelősen gondolkodó a nemzeti vagyont féltő polgári Kormány segítségére.

Fáradozását előre is megköszönve tisztelettel:

 

 

Harkány, 2012. augusztus 24.

 

 

Horváth Tamás                                                          Döme Róbert sk.

FIDESZ MPP                                                            elnök KDNP Harkány