Lezuhan a rögbicsapat, háborúban a delfinek

Gyorshír - szerző: KT

Avagy mindent a mai napról. Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Edéket és Kálmánokat. A török-magyar eredetű Kálmán jelentése maradék, életben maradt, a német-magyar Edéé birtokát megőrző.

 

Október 13-án e napon történt: 1967-ben megnyitja kapuit a Mikroszkóp Színpad. 1972–ben az Andokban lezuhan egy repülőgép, fedélzetén egy rögbi csapattal. Mai filmajánlónk róluk szól. 1976-ban volt az Aerosmith első európai koncertje Liverpoolban. 1987-ben az USA először vet be delfineket háborús célra. 1941–ben e napon született Paul Simon amerikai énekes.

 

Várható időjárás térségünkben: napos, 27 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1992-ben mérték Alcsútdobozon, ahol -6,6 C° volt. A legmelegebbet, 29,1 C°-ot Mezőhegyesen regisztrálták 1993-ban.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Alma gyógyszertár (Siklós, Harkányi út 55. (Tesco) tel.: 72/579-114).

 

És azt tudta, hogy a koffeint a gyógyszeripar is hasznosítja például a fejfájás elleni tabletták hatóanyagaként, vagy az asztma, a szívgyengeség és a morfiummérgezés kezelésére?


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.