Idén utoljára: lomtalanítás és zöldhulladék elszállítás

Életmód - szerző: HH

Csütörtökön lomtalanítás, jövő héten pedig a zöldhulladék elszállítása könnyíti meg az őszi ház környéki munkálatokat és a nagytakarítást.

 

A Dél-Kom évente két alkalommal viszi el a lomtalanítás során kirakott holmit. A tavaszi időszak után erre most csütörtökön kerül sor, tehát a megunt és feleslegessé vált bútorokat, nagyobb dolgokat. A kuka mellé még szerda este célszerű kitenni a lomot. A vállalat közleménye szerint nem viszik el az építési hulladékot, az állati tetemeket, a zöldhulladékot és az olyan veszélyes hulladékot, mint például az olajos és festéket edények, akkumulátor, gumiabroncs. Szintén mellőzni kell az elektronikai hulladék kihelyezését, ilyen a tévé vagy a hűtő.

 

Ha megunt tárgyainkat használhatatlanul vagy csak a szerdán késő este illetve csütörtök reggel 6 óráig pakoljuk ki, megelőzhetjük, hogy a patkányok és egyéb kártevők már idejekorán szemet vessenek rájuk, vagy hosszabb távon jó ötletnek tartsák a környékünkre költözni.

 

Még kertészkedhetünk is

 

Október 18-án a hétvégi kertszépítésből származó szemetet viszik el: a legfeljebb 5 centi átmérőjű és 1 méter hosszú ágakat kévébe kötve, a füvet és a lombot műanyag zsákokban kell a kuka mellé tenni előző este. Ha kommunális szemét is keveredett a kerti mellé, nem viszik el – ígérik.