Már a használtcikk kereskedőkben sem bízhatunk

Postabontó - szerző: KT

OLVASÓI LEVÉL |

Csak okulásul:

 

Sellye, Mátyás király u. közepe, használtcikkesek (ex bútorbolt). Nyaralás előtti pedálos pumpa vásárlás. 1500 Ft. Számla nincs, kipróbálni nem lehet. Újszerű, bizalmam maximális. Lehet is, mivel több százezer forintot költöttünk el az említett helyen iskolai pályázatokból, hogy az iskolának is jó legyen, meg hát ne vigyük idegenbe a pénzünket. Az otthoni kasszából is jutott a kereskedésnek rendesen. Sőt, bőszen ajánlgattam ismerőseimnek is (amiért most kérnék elnézést, és ami apropója állapotom frissítésének).

 

Eljött a pumpálás ideje: nemhogy nem pumpálta föl a gumit a szerkezet, hanem vákuumot idézett elő a abban. Sebaj, mondom, hát engem ott ismernek, gond nem lehet.

 

Nyaralás után visszavittem, a mindig mosolygós ifjú hölgy savanyúan közli, hogy vásároljam le, de csak akkor, ha tényleg nem jó. (A szemkontaktus megszűnt.) Mondtam, rendben, egy ugyanilyent szeretnék, csak működjön. Felkacagott, beszélgetőpartnere mosollyal konstatálta a kialakult helyzetet. A használt edények felé mutatott, hogy van itt minden, csak nézzek körül. Nem akartam udvariatlan lenni, tettem egy kis kitérőt, majd a „b” verzió felől érdeklődtem (használt kuktával mégsem olyan egyszerű kerékpárt pumpálni). A háttérderű érezhetően erősödött. Mindezek után csevegésébe durcásan közbevetve egyértelműen a tudtomra adta, hogy ő pénzt nekem vissza nem ad, és vegyem tudomásul, hogy ez egy használtcikk kereskedés – szerintem használhatatlan cikk -, (erős szemkontaktus) nyomatékosítva közlését oldalra biccentett fejjel és hunyorgó szempárral. (Beszélgetőpartner derűje fokozhatatlan.) 1500 forintról van szó. Csak az izélés végett…

Név a szerkesztőségben


Postabontó rovatunkban olvasói levelek szerepelnek, nem minden esetben tükrözi a szerkesztőség álláspontját.