Március 31.-én leállhat az inernet

Technológia - szerző: KT

Az Anonymous nevű hekker-aktivista csoport bejelentette, hogy március 31.-én életbe lép a „globális lekapcsolás hadművelet”, az internet órákig, de akár napokig elsötétülhet.

Eddig csak gyakorolt az Anonymous nevű aktivista csoport. Mint ismeretes, nemrégiben több órára feltörték és elérhetetlenné tették a hekkerek a CIA és az FBI weboldalát, illetve a szlovák és a horvát kormány honlapját is megbénították.

A csoport bejelentette, 2012 március 31-én „globális lekapcsolás hadműveletre” számíthat a világ. Ez azt jelenti, hogy mind a 13 központi szervert likvidálja, azaz sehol nem működik majd az internet. Nem megsemmisíteni akarják, csak ideiglenesen megbénítani, így tiltakozva az internet szabadságát korlátozó megállapodások (ACTA, SOPA), a felelőtlen bankárok és világvezetők ellen. Az internet elsötétítése nem tudni meddig tart majd, közleményükben azt írják: lehet csak egy órán át, de az is lehet hogy több napon át nem lesz internet. Budapesten egy hete tüntettek az internet szabadságáért, a demonstráción mintegy ezer ember gyűlt össze.