Márton napon adják át a felújított tájházat

Helyi - szerző: HH

Elkészült és valódi koncepciót kapott az önkormányzat szomszédságában álló, Imri-érában céltalanul felújított épület. A tájház Harkány legújabb közösségi tere lesz, ünnepélyes átadására a Márton napi rendezvényekkel kerül sor.

 

Míg közel egy évtizede a közönség helyett szép csendben az enyészetnek adta át Harkány akkor baloldali vezetése a súlyos milliókat elégető épületet, addig az elmúlt években a valódi lehetőségek felkutatása volt porondon. A felelőtlen pénzköltés szinonimájává vált skanzen korábban soha meg nem fogalmazott koncepciót kapott, az elképzeléseket pedig pályázati sikerek koronázták meg.

 

Harkány a több városrész fejlesztési terveit is felsorakoztató programjával sikeresen pályázott a Belügyminisztérium felhívásán, melynek köszönhetően 65 millió forintot nyert el az ormánsági talpasház megmentésére.

 

Az átadót november 12-én – szombaton – egy rendezvény keretében tartják. Az ünnepélyes aktusra délben kerül sor, majd a helyi kulturális egyesületek lépnek az új közösségi tér színpadára. Az óvodások 14 órakor kezdődő műsorát a Favorit zenekar követi, aki este hatig zenél. A kísérőprogramok sorában arcfestéssel, cukorágyúval és libaságok kóstolásával várják az érdeklődőket.