Mástól kapjuk a vízszámlát

Baranya - szerző: HH

2013-ig a Tenkes-Víztől, majd a Mohács-Víztől kaptak vízszámlát a harkányiak, most pedig újabb változáson esik át a számla fejléce: Baranya-Víz Víziközmű Szolgáltató Zrt. áll a papíron. Az újdonság egy kétlépcsős átalakítás utolsó intézkedésének köszönhető.

 

 

A lakosságnak semmi teendője nincs azon szolgáltatóváltás miatt, aminek hátterében egy 2013-as rendeletmódosítás áll, ami alapján csak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal engedélyével rendelkező szolgáltató nyújthat lakossági ivó- valamint szennyvízszolgáltatást. Ennek a Tenkes-Víz korábban nem tudott eleget tenni, ezért az érintett települések a szolgáltatás átalakításáról döntöttek.

 

Első lépésben a Mohács-Víz kapta meg a víziközmű-szolgáltatás feladatát, most pedig az átalakítás befejező aktusaként a szintén mohácsi székhelyű, de harkányi, komlói és szigetvári telephellyel is rendelkező Baranya-Víz Víziközmű Szolgáltató Zrt. veszi át. Az átalakításból a fogyasztó csak a számla kedvezményezettjének névváltozását fogja tapasztalni. Az új névvel a szigetváriak is találkozni fognak, ott a Baranya-Víz a korábbi Sziget-Víz jogutóda lett.