Átvették megbízóleveleiket a leendő városvezetők, így alakul meg az új testület

Helyi - szerző: HH

Szerdán ünnepélyes keretek között vették át megbízóleveleiket a leendő városvezetők. A június 9-én mandátumot kapott nyolc képviselő és a polgármester ősztől lép hivatalába, illetve kezdi meg következő ciklusát.

 

Urbán Szabolcs átveszi megbízólevelét Harkányban, 2024. 06. 19-én

 

A helyhatósági választásokat az európai parlamenti szavazással tartották egyidőben. Harkányban dr. Kiss Angéla Emese, Tóth László, Urbán Szabolcs, Hosszúné Dávid Éva Margit, Kiss-Kálmán Éva, Kerécz Tamás, Monostori Zsolt és Márton Béla képviselők októbertől látják el feladataikat, míg a polgármesteri székben Baksai Endre Tamás kezdheti meg harmadik ciklusát.

 

A megbízólevelek átadása szerdán megtörtént, de az ünnepélyes eskütételre – ezzel a megválasztott személyek beiktatására – várhatóan október elején kerül sor. Az átmeneti időszak törvényi alapjait nem a választási törvény, hanem az annál magasabb rendű jogszabály, az Alaptörvény teremti meg.

 

Első, őszi ülésén alakul meg az új képviselő-testület, teszik le esküiket a városvezetők. Ekkor döntenek az alpolgármester vagy alpolgármesterek személyéről, azok jogállásáról. Ezzel egyidőben állnak fel a bizottságok is, melyek élére a rendelkezések szerint egy-egy választott képviselő kerül, illetve melyekben külsős tagok is helyet foglalnak. Ezek feladata lesz az egyes ügyekkel kapcsolatos döntések, javaslatok testület éle való terjesztése, előkészítése.

 

Harkányban nemzetiségi választásokat is tartottak, a horvát kisebbség Radosnainé Geosits Gyöngyit, Kovácsevics Mihályt és Greges Zsuzsannát, a német Flögl Szilviát, Bognárné Schubert Évát, Bognár Lilla Évát, Verok Annát és Frank Jánost, a szerb Despotovic Banét, Nozica Lanát, Paradzik Sandrát, Nozica Sasát és Nozica Sinisát választotta meg elöljárójának.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.